Címlap Információk Titoktartásból jeles

Titoktartásból jeles

 

Miután kipihentük magunkat a téli szünetben és visszatértünk az iskolába, közös fába vágtuk a fejszénket, tanárok és diákok. Két hét volt hátra a félévig. Január 20-áig, amikor szeretett Igazgatónőnk utoljára lépi át az iskola küszöbét, hogy megtartsa az utolsó matematika óráját a 8. osztályban.
Elsőtől a nyolcadikig, minden osztállyal lopva kerestük az alkalmat, hogy meglepetést szerezzünk. Nagy izgalommal tanultuk a nyugdíjba készülő pedagógusunknak költött búcsúdalokat, mellyel kedveskedni szerettünk volna. A szervezés, hogy hol, mikor, melyik osztállyal énekeljünk, de mégis „hallhatatlanul”, nehogy az iskola falai zengjenek tőlünk, sokszor nagy fejtörést okozott. Mégis élveztük, szurkoltunk és utólag bevallottuk néhány füllentésünket is a cél érdekében. Néha mulatságos helyzeteket is megoldva készült tanár, diák és az iskola valamennyi dolgozója közösen.
Eljött a nagy nap. A meglepetés tényleg igazi meglepetés lett! Elbúcsúztunk. A dalok, a versek, a köszöntők, a sok virág mind Igazgatónőnkhöz kerültek, méltó helyükre.  A legszebb a nehéz percek mellett mégis az összetartás volt, hogy a titok a végső percig titok maradt. A Zsirai Általános Iskola minden tanulója és dolgozója kiérdemelte a jeles osztályzatot.

„Sok nyugdíjas napot vígan megérhess,
napjaidat számlálni ne légyen terhes!”

„Mai napon elbúcsúzunk, köszönetet zeng az ajkunk,
hálásak vagyunk az együtt töltött évekért.”